Helpdesk 24/7

073 3030 429 Schijndel
035 603 2574 Soest
0499 47 5669 Best

Openingstijden

Maa - Vrij: 8:00 - 18:00 uur

Online werken – in de cloud

Je hebt er vast al wel eens gehoord van online werken of werken in ‘de Cloud’. Maar wat is dit eigenlijk? Op deze pagina wordt dit haarfijn uitgelegd en lees je ook hoe je zelf in deze Cloud kunt gaan werken.

Wat is online werken?

Wanneer je online gaat werken dan gaat dit via de Cloud. Je kunt de Cloud zien als een grote werkruimte/opslag op het internet. Je slaat jouw bestanden dan online op en dus niet binnen een map op je computer. Zo kun je via meerdere apparaten altijd gemakkelijk bij dezelfde bestanden komen.
Het enige wat nodig is om in een Cloud te werken is een apparaat zoals een laptop of computer en een internetverbinding.

Is de Cloud veilig?

Alles wat je opslaat in de Cloud staat op het Internet, dit klinkt natuurlijk een beetje eng. Maar wees gerust, want als je in een vertrouwt programma werkt dan wordt alles wat je doet beveiligd en/of versleuteld. Gegevens kunnen dus niet zomaar uitlekken en je bepaalt wie er bij je bestanden kunnen. Je kunt je online bestanden delen met verschillende personen zodat iedereen op ieder moment en op ieder apparaat aan de slag kan. Om online te werken moet je ook een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken waarmee je in de Cloud kunt inloggen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iedereen zomaar bij jouw bestanden kan komen. Vaak is het ook nog aan te raden om aan de slag te gaan met een 2-staps verificatie voor extra beveiliging. (Multi Factor Authentication)

Voordelen van online werken.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van online werken in. Wij lichten graag een aantal van deze voordelen aan jouw uit:

  • Jouw bestanden staan veilig opgeslagen.
  • Je kunt vanaf elk apparaat met internetverbinding bij jouw bestanden, mails en programma’s.
  • De locatie maakt niet uit dus ook vanuit het buitenland kun je online aan het werk gaan.
  • Je kunt jouw bestanden delen met collega’s of andere personen die zich op een andere locatie bevinden.
  • Je kunt automatische back-ups uitvoeren in de Cloud.
  • Je bent niet afhankelijk van één computer en/of een USB stick die je kunt verliezen.

Nadelen van het online werken.

Er zijn bijna geen nadelen te benoemen, het online werken wint snel populariteit. Wat wel het geval is met online werken is dat de gratis opslagruimte die je krijgt vaak niet al te groot is en minimale ondersteuning heeft.
Wij bieden een voordelig vast tarief aan per maand zodat jij genoeg opslagruimte hebt. Dit is gebaseerd op het effectieve datagebruik en het aantal gebruikers binnen jouw Cloud. Je neemt af wat je nodig hebt en kunt altijd op- of afschalen. Zo creëren wij een schaalbare omgeving met maximale beschikbaarheid.

Hoe kom ik aan een online werkplek?

Er zijn verschillende aanbieders van Cloud diensten. Bij ons hoef je je geen zorgen te maken over de aanschaf van jouw online werkplek. Wij ontzorgen jou hierbij en regelen dit voor e zodat jij profiteert van een veilige en voordelige online omgeving.

Onder het motto “alles onder één dak” zijn wij jouw ICT Totaalleverancier. Je kunt bij ons terecht voor deskundige ondersteuning en advies en tevens hebben wij een 24/7 helpdesk beschikbaar. Mocht je nog vragen hebben over online werken in de Cloud, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.