Helpdesk 24/7

073 3030 429 Schijndel
035 603 2574 Soest
0499 47 5669 Best

Openingstijden

Maa - Vrij: 8:00 - 18:00 uur

Datavernietiging met certificaat

De kunst van het wissen – Datavernietiging met certificaat

Wanneer oude computers, laptops en servers worden verkocht of uit handen geven voor computerrecycling dan blijft er vaak gevoelige informatie achter op de harddisks. Gevoelige informatie vertrouwt u niet alleen aan papier toe, maar ook aan digitale informatiedragers zoals usb-sticks, geheugenkaarten, harde schijven, smartphones, etc. Het wissen van deze gevoelige informatie is niet zo simpel als het lijkt. Ondanks het formatteren van een schijf of het in stukken breken van een cd is er nog altijd een schat aan informatie te vinden voor geoefende IT-deskundigen. Wij bieden de dienst datavernietiging met certificaat aan, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

AVG/GDPR

Conform de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming dient u aan te kunnen tonen hoe u uw data veilig op slaat en daarbij hoort ook dat u aan kunt tonen wat er met de oude datadragers is gebeurd.

Adequate vernietiging van harde schijven is daarom essentieel

Wij wissen uw data dragers op een manier zodat hetgeen erop stond nooit meer terug te halen is en u ontvangt daarvan een certificaat waarmee u aan kunt tonen dat dit op een verantwoorde manier is gebeurd.

Softwarematige datavernietiging

ServerPC IT Solutions kan u garanderen dat u zich geen zorgen over uw data hoeft te maken bij deze vorm van datavernietiging. De gecertificeerde  technologie, die ServerPC gebruikt zorgt er voor dat de er geen enkele mogelijkheid is ooit nog data van de harddisks af te halen is. Deze datavernietiging kan evt. ook plaats vinden binnen uw bedrijf, zodat de data het terrein nooit verlaat.

Enkele voordelen van softwarematige datavernietiging met certificaat:

  • Vertrouwelijke of geheime data wordt honderd procent gegarandeerd gewist
  • De harddisk blijft intact en kan veilig afgevoerd (of evt. weer gebruikt) worden
  • U ontvangt een gedetailleerd rapport/certificaat
  • Iedere datadrager kan volledig gewist worden met deze technologie. Zoals
    pc, server, datacenter, smartphone, laptop en externe harde schijf
  • Het is niet meer mogelijk om de data terug te halen